Нинова от Ямбол: Очаква ни жестока мигрантска вълна, а правителството е неадекватно на тази опасност

Нинова от Ямбол: Очаква ни жестока мигрантска вълна, а правителството е неадекватно на тази опасност

Кметовете на БСП са доказани добри стопани, а кандидатите ни – подготвени и грижовни. Подкрепете ни, за да направим промяната отдолу – през местната власт
“В последните години преживяхме няколко кризи – ковид криза, енергийна, икономическа, война. Сменяха се няколко правителства и парламенти. Имаше нестабилност в България. Властта, която запази държавността през тези няколко години, бяха кметовете и общинските съветници. През следващите 4 години отново местната власт ще бъде основата на политиката.”

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на представянето на кандидатите за кметове и общински съветници на “БСП за България” на Елхово, Тунджа, Стралджа, Болярово и Ямбол. На събитието в областния град присъства народния представител от областта и заместник-председател на партията Кристиан Вигенин.

В речта си пред жители и симпатизанти Нинова подчерта, че тези избори са различни, защото се провеждат в контекста на две войни. “Още преживяваме последиците от войната в Украйна, но тези от войната в Израел ще са по-тежки. Затова се изисква огромна отговорност при решаването кого да подкрепим на тези избори. Защото националното правителство в този момент предава българския национален интерес на всяка крачка”, предупреди тя.

И допълни: “В 7-месечното управление с наше участие БСП беше спирачката, която попречи много от тези предавателства да се случат тогава. И не само това – в онези тежки месеци ние гарантирахме най-силната социална програма в най-новата история на България.”

По нейните думи, предателството на ПП-ДБ и ГЕРБ към избирателите им, прегръщайки се , е прераснала в национално предателство към българската енергетика и към българската сигурност и отбрана.

“Те не мислят за народа си, а гледат личния си интерес – как да откраднат парите по Плана за възстановяване и устойчивост и да угодят на външни сили, за да спасят кожите си”, категорична бе Нинова.

“Днес е венецът на съдебната им “реформа” – прекратиха окончателно делото “Барселонагейт”. Закриха делото “Чекмеджегейт”, изпраха и Кирил Петков за двойното гражданство. Ние се борихме за справедливост и за бърз съдебен процес – всеки, който е нарушил закона, да си получи присъдата. Това не е нашата съдебна реформа”, коментира още лидерът на БСП.

Нинова предупреди, че ни очаква жестока мигрантска вълна, а българското правителство е неадекватно на тази опасност. “Думите на Тагарев, че ще изпрати 50 военни на границата, са цинизъм спрямо българската национална сигурност и отбрана”, подчерта тя.

“От една седмица никой не отговаря на въпроса ни – каква позиция е заела България на 4 октомври в Брюксел“, посочи Корнелия Нинова и обясни: “На 4 октомври е взето решение за нов регламент за миграция. Той предвижда да се поемат квоти от мигранти от всички държави членки. За района на Ямбол нелегалната миграция е особено остър въпрос. Отвън хора от селата ми споделиха, че всеки ден срещат групи нелегални мигранти. Че се страхуват всяка нощ.

По нейните думи, миграционната политика на Европа е сбъркана от начало до край и българските социалисти алармират за това от години. “Тогава ни обвиниха, че сме антиевропейци, а сега дойде време много европейски партии и правителства да започнат да мислят като нас”, изтъкна Нинова. И подчерта, че в бюджета за 2024 г. трябва да се предвидят средства и конкретни действия, за да се спре миграционният поток.

“Алтернатива на това управление има. БСП е тази, която не влезе в съглашения и сглобки за пари и власт. Ние сме доказана алтернатива, защото, когато сме в опозиция, никога не пристъпваме принципите си и отстояваме интересите на народа, който ни е изпратил там. Когато сме в управлението, изпълняваме своите обещания”, каза в обобщение Корнелия Нинова.

И допълни: “Кметовете на БСП са доказали, че са добри стопани и са грижовни за жителите на общините. Нашите кандидати са умни, подготвени, грижовни, социални и най-близо до хората. И имат зад себе си истинска партия – с програма, последователна на своите идеи и вярна на народа си и на българския национален интерес.”


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!