Нинова: Тагарев е вреден за държавата, отношенията в сглобката са “взаимен рекет”

Нинова: Тагарев е вреден за държавата, отношенията в сглобката са “взаимен рекет”
В страната има пълзящ диктат, погазване на законността, партиите от сглобката овладяват регулаторите политически, овладяват политически и Сдружението на общините.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Георги Любенов в сутрешния блок на БНТ, в коментар за действията на управляващите.

Управляващите имат 160 гласа и това ги прави арогантни, подчерта тя.

Едно от тежките неща, които се случват в страната, е, че ненормалното става нормално. Корупцията се записва в текстове и става законна.

Паралелната държава легитимирана през законите става нормална държава, изтъкна лидерът на БСП.

България губи 97% от икономиката си заради неприемането ни в сухопътния Шенген, а действията на правителство по тази тема са национално предателство – това е най-антиевропейското правителство, което сме имали до момента, управляващите пречат на бъдещото европейско развитие на България, изтъкна Нинова.

Тя определи като “поредната крачка на обезродяването” предложението да отпадне стихотворението “Аз съм българче”, заради децата на украинските бежанци, които учат у нас.

Лидерът на БСП анализира и действията на министъра на отбраната – Тодор Тагарев.

“Един от най-вредните хора в момента за политиката на България е Тагарев. Той е вреден от самото начало. Оставам настрана, че е бил на военна служба в Украйна.

Да припомня, че Кирил Петков се опита да го пробута още когато Стефан Янев напусна в служения кабинет, партията, която спря това назначение тогава, бе БСП.

Тагарев се опитва да вкара България във война. Първо с Украйна, после с хутите, сега ще вкарва други войски. Ако има ротация, първият човек, който трябва да бъде сменен е той”, отсече Нинова.

Радев прави поредната партия на базата на инициативата “Трети март”, каза Нинова.

“Тези хора са се подписали за референдум, а не за партия. Използва се патриотичното чувство на хората. Това показва желанието на президента Радев за повече власт. Онзи ден се шокирах от Денков. Казвам, по време на парламентарен контрол, че 7 000 души са уволнени по време на служебния кабинет, той казва, не, грешите, 14 000 са. Как може да уволниш 14 000 души за три месеца?

По мотивите може да прецениш целите и желанията на човека. Направи ми впечатление, че президентът Радев атакува текстове, които засягат него и президентската институция. Той не атакува съдебната система, двойното гражданство”, каза още тя.

Нинова подчерта, че президентът Радев атакува само тези текстове от конституцията, които се отнасят до неговите правомощия. Не насочва вниманието си към съдебната система.

Лидерът на БСП обяви, че отношенията в сглобката са “взаимен рекет”.

Тя коментира и новото ляво обединение. “На последната ни среща дойдоха 2 нови формации, смятаме да го разширим и с НПО. Пред нас процесът е много добър и много демократичен. Дълга, но справедлива и демократична процедура”, каза още тя, като уточни, че целта са европейските избори.

“Много са важни европейските избори. В повечето случаи те се подценяват, но решенията, които засягат всеки един от нас, се взимат именно там. Трябва да отидат хора, които да защитават националния интерес”, заяви лидерът на БСП.

Тя призна, че е чувала слухове, че ще е част от листата на партията за европейския вот, но категорично отрече това да е така.

“Чувам от време на време и това. Няма да водя листата на БСП. Аз не съм Сергей Станишев”, коментира тя. По думите ѝ е ранно да се редят листите, така

Що се отнася до Шенген и исканията за бежанците от Австрия, Нинова коментира:

“Няма ползи, Думите на Денков са празнословие. По въздух и вода ние осъществяваме 3% от стокообмена си, като повечето е внос. Самият министър го определи като загуба между 3 и 4 милиарда. При положение, че всички признават, че сме изпълнили всички критерии и нашите да клекнат, е национално предателство.

Да се усмирят малко, защото това не е успех, това е провал. Просто ни унижиха, съгласиха се на трохи и то на прага на европейските избори”, заяви Нинова.

По думите на Нинова “сглобката” няма да оцелее 4 години.

“Ежедневно виждам какво правят по между си. Взаимен рекет, всеки ден се рекетират – ти на мен това, аз на теб – онова. Ще се избият за регулаторите и за министри.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!