Нова кървава атака във Франция! Афганистанец закла с нож младеж, рани още осем души (ВИДЕО)

Нападателят, който атакува хората в събота в град Вилюрбан (близо до Лион) е 33-годишен мъж и не фигурира в базата данни на френската полиция за лица, заподозрени в склонност към радикализация. Това съобщи телевизионният канал BFM според неофициално получена информация от полицията, цитиран от TACC и „Фокус“.

Според тази информация нападателят е заявил, че е афганистанец. Каналът е научил още, че преди това е той подал искане за разрешение за временно пребиваване във Франция.

Атаката е извършена близо до изхода на метростанция „Лоран Боневе“ в момент, когато е имало много хора. Нападателят бил въоръжен с нож. Той убил един мъж на 19 години и според актуализирани данни е ранил още осем, от които трима са в изключително тежко състояние.

Нападателят е бил задържан от хора около него, по-специално служители на транспортни фирми. В момента няма доказателства, които да сочат, че това е терористичен акт.

Кварталът, в който се е случила трагедията, се счита за опасен – той е място на трафик на наркотици и чести атаки срещу хора. Вилюрбан е град в рамките на метрополията на Голям Лион. Намира се точно на околовръстния път в Лион, източно от него.

Нападателят също заяви, че е действал сам. По-рано беше съобщено за двама нападатели.

Кметът на Лион, бившият министър на вътрешните работи Жерар Колон, отказа да отговори на репортерите колко са нападателите. Той обеща, че в „скоро“ прокурорът ще направи изявление.

Причините за нападението са неизвестни. Случаят с нападението и убийството е прехвърлен в прокуратурата на Лион. Той не беше разпределен пряко на парижката антитерористична прокуратура


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!