Нов кей за акостиране правят на остров Света Анастасия

Нов кей за акостиране на плавателни съдове ща бъде изграден на острова Света Анастасия, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. От там уточниха, че строителството няма да попречи на туристическия сезон. Работата в акваторията на залива ще започне в средата на месеца.

С проекта за подобряване на условията и безопасността при акостиране на острова ще се удължи с десет метра старата кейова стена, а едновременно с това ще се изгради още една, дълга 40 метра.

Така ще се получи нов пристан, затворен от две страни, а не защитен само от едната. Ще бъде осигурено електрическо и ВиК захранване, обясни кметът Димитър Николов.

С изграждането на новия пристан ще бъде удължен периодът за посещение на острова. Той ще осигури по-безопасно акостиране, а при лошо време ще е убежище за малки плавателни съдове.

Скоро острова „Света Анастасия“ отново ще посреща своите гости, като ще се спазват всички изисквания за дезинфекция и здравна безопасност.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!