Освободиха огромния кораб, заседнал в Суецкия канал

Дългият 400 метра контейнеровоз „Евър Гивън“, който блокира от близо седмица Суецкия канал, е започнал да се движи и е частично освободен. Това показват два сайта за визуализация на морския трафик, предаде Франс прес.

Още по темата

Задната част на тежащия 200 хиляди тона кораб се е отдалечила от западния бряг на канала, показват сайтовете VesselFinder и MyShipTacking, допълва БТА.

По информация на компанията Inchcape Shipping, предоставяща услуги в сферата на корабоплаването, масивният плавателен съд е бил освободен и е отново на вода, предаде ДПА.

Припомняме, че близо 370 кораба, от които 25 петролни танкера, не могат да преминат през Суецкия канал заради заседналия в него контейнеровоз.

Два допълнителни влекача – нидерландски и италиански – се притекоха на помощ в усилията по освобождаване на кораба с размер на небостъргач, но големите спедитори все повече отклоняват плавателните си съдове си от страх, че операцията може да отнеме много време.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!