От центъра на София до бул. „Монтевидео“ за 11 минути по новата метролиния

Събота е много важен ден за кв. „Овча купел“, защото това е един от кварталите на София, който е сравнително лошо транспортно обслужван. До центъра на града в момента се пътува доста дълго с метрото до „Монтевидео“, ще се стига за около 11-12 минути, т.е. много бързо, така че се очаква пътникопотокът в този участък е около 45 000.

Още по темата

Това каза изпълнителният директор на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев пред БНТ.

В сутрешния пик влаковете ще се движат на 4 минути, а в другите – на 5.

Братоев каза, че в момента няма струпване на хора в метрото, защото пътникопотокът е по-малък.

„В момента не се говори за разширение на столичното метро освен за завършването на третата линия. от нея са изградени първите два етапа. Третият и четвъртият етап е по булевард „Владимир Вазов“ до квартал „Левски Г“. Втората част на годината се надяваме да започне строителството, 3 км с 3 метростанции, които ще вържат 1 квартал с около 50 000 души, следващият етап, който трябва да започне в края на годината, това е участъкът през „Гео Милев“ – „Слатина“ – зала „Арена Армеец“ – „Техпарк“ – Цариградско шосе, което ще обслужва едни територии с над 80 000 души население“, добави той.

Братоев каза, че новият участък струва 101 милиона евро.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!