Пациентски организации с остра позиция срещу спирането на плановите операции

Пациентските организации „Заедно с теб“ излязоха с остра позиция заради спирането на плановия прием, плановите операции и плановите дейности в лечебните заведения. Това според сдружението на пациентите показва пълна безотговорност от страна на Министерство на здравеопазването. Те заявяват, че МЗ се управлява абсолютно неадекватно, с насаждане на страх, напрежение и създаване на хаос за сметка на пациентите.

Ето какво още пишат от пациентските организации „Заедно с теб“:

„Г-н Министър, оставете лекарите да ни лекуват и престанете да плашите хората

Спирането на плановите операции, плановите приеми и дейности показва пълна безотговорност към пациентите от страна на Министерство на здравеопазването.

За нас е ясно вече, че добри намерения и добри грижи от страна на управляващите липсват и всичко това застрашава живота и здравето на нуждаещите се пациенти.

Министерството на здравеопазването незнайно защо се превърна в Министерство на коронавируса и ваксините.

Лекарите и медицинските специалисти се научиха както да се предпазват, така и да пазят нас, пациентите. Вече са налични надеждни тестове, има обособени сектори за лечение на ковид. Нещо повече – въведената диагностика при хоспитализация спомага за своевременното установяване на случаите с коронавирус и адекватното насочване за лечение. Има голяма група преболедували и ваксинирани.

Министерство на здравеопазването се управлява абсолютно неадекватно, с насаждане на страх, напрежение и създаване на хаос за сметка на пациентите.

Ковид не е нито най-разпространеното, нито най-смъртоносното заболяване, от което страдат хората в момента и пренебрегването на всички останали заболявания за сметка на него ще ни струва твърде скъпо, защото забраната пречи да се диагностицират и лекуват своевременно пациенти със сърдечно-съдови, стомашно-чревни, белодробни, онкологични и всякакви други заболявания. В немалко от тези случаи отлагането на медицинската помощ може да има фатални последици за пациентите. И това е една от причините да сме на първите места по смъртност както в Европа, така и в света.

Пациентски организации „Заедно с теб“ считаме, че Министерство на здравеопазването и конкретно министърът са ОПАСНИ за нашето здраве и живот!

Г-н Министър, не желаем администратори да решават кой ще се лекува и кой не. Вашите управленски решения повече вредят, отколкото помагат, защото създават необоснован страх у хората да търсят и получават своевременно болнична медицинска помощ. Знаем, че това е Ваш метод за заплахи чрез трупове и чували, но стига вече!

Не желаем повече Вие да решавате кой да се лекува и кой да живее!

Оставете нашите лекари да ни лекуват!

С уважение: Пенка Георгиева

Пациентски организации „Заедно с теб“


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!