Петима депутати на БСП се впускат в кметската надпревара!

Петима депутати на БСП се впускат в кметската надпревара, съобщава в своя публикация DarikNews. Това са Пенчо Милков в Русе, Светослав Владимиров в Перник и Николай Тишев, номиниран в Бургас. Друг депутат и бивш кмет – Кольо Милев, вече беше номиниран от социалистите в Сливен. Милев бе кмет на Сливен от 2011 до 2015 г. Той бе посочен като кандидат-кмет на общинска конференция на БСП в Сливен на 31 август.

Колегата му от парламентарната група Тодор Байчев ще атакува кметската позиция в Карнобат.

Ямболските червени издигнаха за кмет общинския лидер на БСП Катя Георгиева, а във Варна социалистите няма да играят с партиен кандидат. Заради вътрешнопартийните проблеми в морската столица БСП търси вариант за непартийна кандидатура. В Добрич партията номинира сегашния секретар на общината Соня Георгиева.

Бившият зам.-кмет на Търговище Рая Матева е кандидатурата на БСП и АБВ в общината. Двете партии стоплиха отношения и се явяват заедно на кметския вот на много места в страната.

Социалистите си поставят за цел да увеличат със сто процента кметовете си, заяви лидерът на червените Корнелия Нинова преди ден. На 31 август Нинова участва в конференцията на русенските червени, на която Пенчо Милков официално бе номиниран за кандидат-кмет на дунавския град.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!