Пет месеца без топла вода в центъра на София заради ремонта на ул. „Цар Иван Шишман“

Стотици живеещи в центъра на София ще останат без топла вода в продължение на 5 месеца, считано от средата на май. Причината е планираната цялостна реконструкция на ул. „Цар Иван Шишман“, която включва и подмяна на съоръженията на „Топлофикация“.

Започва големият ремонт на eмблематичната "Цар Иван Шишман" в София

Това става ясно от съобщение на дружеството, публикувано на сайта, в което като начална дата за спиране на топлата вода е посочен 10 май.

Жителите на отделни сгради, намиращи се на улиците „Ген. Гурко“, „Г.С. Раковски“, „Аксаков“, „6-ти септември“, „Граф Игнатиев“, „Хаджи Димитър“, „Цар Иван Шишман“, „Славянска“, „Иван Вазов“, „Добруджа“, „Юрий Венелин“, „Ген. Паренсов“, „Мальовица“, „Достоевски“, както и на бул. „Васил Левски“, ще трябва да разчитат на бойлер или бързовар чак до 10 октомври, когато се очаква да приключи ремонтът.

За други сгради, разположени на голяма част от посочените улици, а също така на площад „Народно събрание“ и бул. „Цар Освободител“, периодът без централна топла вода ще бъде по-кратък – от 10 май до 25 юли, според плановете на „Топлофикация“.

От дружеството посочват, че предстоящата цялостна реконструкция на ул. „Цар Иван Шишман“ е възможност да бъдат рехабилитирани едновременно всички ютилити съоръжения – топлопроводи, водопроводи и канализация. Това е причината за продължителния срок на спиране на топлата вода в района, тъй като се налага да се изчаква подмяната и на водопроводните и канализационни тръби от съответните фирми.

За да бъде осигурена безопасността на работниците, както и на гражданите в близост до обектите, топлоподаването следва да бъде прекъснато.

Оттам напомнят, че топлопреносната мрежа в центъра на София е изградена в средата на миналия век и е частично реконструирана през 80-те години. Извършеният миналата година монтаж на допълнителни спирателни съоръжения дава възможност в по-кратки срокове да бъде възстановено подаването на топла вода към част от засегнатите сгради, уточняват от дружеството.

За времето на ремонтите на тези потребители няма да бъдат начислявани сметки за топла вода.

Същото важи и за жителите на квартал „Младост“-3, които ползват услугата, в блоковете с номера: 322,323,323А,326,327,328,329,330,330А,332,333,334,335,336,340,341,342. При тях топлоподаването ще бъде спряно за 2 месеца, отново от 10 май. Ремонтните дейности ще засегнат също детски градини в квартала – 56 и 59 ОДЗ, както и сградата на районната администрация в „Младост“.

Повече подробности хората могат да получат от сайта на дружеството и на тяхната страница във Фейсбук.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!