Питбул уби малко куче до столично училище, издирват стопанина, който избягал

Питбул без каишка и намордник уби малко куче в близост до столичното 125-о училище. Няколко души не са успели да спасят по-малкото животно от захвата му. Собствениците на убитото куче се опасяват от нови страшни инциденти като не изключват и нападение над деца, съобщи Нова телевизия.

Питбулът и неговият притежател се издирват, защото след фаталния инцидент той е избягал от мястото. Очевидци твърдят, че стопанинът е наблюдавал отблизо убийството, но по никакъв начин не е попречил на кучето си да го извърши.

„Прибирахме се от разходка. Забелязах, че на отсрещния тротоар седи мъж с пуснато куче, което изтича и се оказа до нас. То захапа моето кученце за гърлото и настана суматоха, която не си спомням. В крайна сметка кучето ми беше убито“, сподели стопанката на загиналото четириного Гергана Тошкова.

„Чух писъци, притичах и видях как питбулът беше захапал малкото кученце за врата. Собственикът не полагаше никакви усилия да помогне в тази ситуация. Той повтаряше едни и същи думи – „Хектор, отвори си устата“. Други свидетели също видяха какво се случва. Направихме всичко възможно, което може да се направи в тази ситуация“, разказва очевидка на инцидента.

Тя и други хора опитали да сложат пръчка в устата на питбула, но не успели, заради това го ритнали в бъбреците, на което стопанинът му се възпротивил.

Тя и други присъстващи опитали да спрат собственика, но безуспешно.

„Казах му: Не видя ли какво направи кучето ти? А той ми отговори: „Отивам само да го доразходя и ще се върна, нищо му няма на другото куче, само го заведете на ветеринар„, разказа друг свидетел. 

Местни хора са виждали въпросния мъж в района няколко пъти, но по тъмно и не могат да го разпознаят.

Собственичката на убитото кученце е подала сигнал до полицията за инцидента.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!