Пламен Димитров: Хората няма да понесат двойни цени на електроенергията от 2026 г.

Пламен Димитров: Хората няма да понесат двойни цени на електроенергията от 2026 г.
Има скандални действия от властта, въпреки споразумението с протестиращите енергетици и миньори, каза той

Също така Пламен Димитров критикува, че зад гърба на синдикатите се прокарва пътната карта за климатичната неутралност, с която на практика се обезсмисля цялото споразумение между властта и протестиращите

Политически партии атакуват без основание синдикалните лидери. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

“Без никаква причина има атаки срещу нас от страна от „Възраждане” , „Има такъв народ” и разни независими депутати”, заяви Димитров.

Според синдикалния лидер се прави опит за внушение от политиците, че има разнобой между КНСБ и КТ „Подкрепа”. Нещо, което по думите му не отговаря на истината по никакъв начин.

„Нашите лидери – на синдикатите в енергетиката и в мините, водят протестите от самото начало”, заяви Димитров. Той изтъкна, че в споразумението между управляващите и протестиращите стоят подписите на членове и на двата синдиката.

„Това споразумение стъпи изцяло върху шестте искания на протестиращите. Не беше отразена единствено либерализацията на пазара на тока за бита”, заяви Пламен Димитров. Според него е скандално, че на енергийната комисия в НС вчера е приетo битовите потребители да излязат на свободния пазар на електроенергия от 2026 г.

По думите му след 2 години хората няма да понесат двойни цени на тока, тъй като доходите за толкова кратък период няма да станат двойни.

Също така Пламен Димитров критикува, че зад гърба на синдикатите се прокарва пътната карта за климатичната неутралност, с която на практика се обезсмисля цялото споразумение между властта и протестиращите.

Президентът на КНСБ призова пътната карта да бъде изтеглена за преработка и категорично в нея да бъде записано, че няма да има затваряне на енергийни мощности.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!