Пленум на БСП утвърждава над 100 кандидатури за кметове в страната. Нинова с политически доклад

На „Позитано“ 20 от 11 часа днес започва заседание на Националния съвет на БСП, което ще утвърди повече от 100 кандидатури на левицата за кметове в страната.

„Очаквайте приятни изненади! На тези местни избори БСП вади едно изцяло ново поколение политици, които са готвени през последните 3-4 години“,  заяви вчера зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. В общините, където БСП има свои кметове, продължава да стои зад тях и да ги подкрепя.

БСП си поставя висака цел на тези избори – да удвои присъствието си в местната власт.

„Като шеф на щаба си поставям постижими цели. Тръгваме от доста задни стартови позиции. Към днешна дата имаме около 800 съветници и по-малко от 40 кмета. Удвояване броя на кметовете и 1200 съветници, означава връщане на позициите на БСП в местната власт“, посочи още Добрев.

На заседание на Националния съвет на БСП лидерът на левицата Корнелия Нинова ще изнесе доклад за актуалната политическа обстановка в страната, задачите пред БСП и приоритетите в работата на ПГ „БСП за България“ през Осмата сесия на 44-то Народно събрание.

Членовете на пленума ще приемат вътрешни правила за провеждане на дарителска кампания на БСП за набиране на средства за партията.

Ще се обсъди и ще се приеме и решение за структурата и щата на НС на БСП, както и актуализация на Бюджета на НС на БСП до края на 2019 г. Това е наложително след промените в Закона на държавния Бюджет и новите правила за финансиране на партиите.

Очаквайте подробности


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!