Пожар пламна в оръжейния завод „Аркус“ в Лясковец

Пожар е възникнал в оръжейния завод „Аркус“ в Лясковец, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново. За момента няма опасност от взривове.

Превантивно са били евакуирани част от служителите, но повечето от тях са на работните си места. Пламъците не са в близост до боеприпаси и оръжие.

Складът се е запалил около 10 часа тази сутрин, хората са евакуирани, няма пострадали, няма опасност за Лясковец и близките села, както и за околната среда, заяви изпълнителният директор на „Аркус“ Банко Банков пред БНР.

„Не е взривоопасно, не е отровно. Помолили сме да разследват кое може да е причината“, каза той.

Пожарът е локализиран, а сигнал за случая е получен в 12:40 ч. Няма пострадали работници, няма опасност от взривове, както и за намиращите се в близост населени места, категорични са и от МВР.

Към момента продължават дейностите по гасенето на пожара, в които участват три противопожарни автомобила на районните служби във Велико Търново и Горна Оряховица. Причините все още се изясняват. 

Огънят най-вероятно е тръгнал от отоплителна печка, от която са се запалили картонени опаковки, предаде Нова телевизия.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!