Полицаи задържаха на „Кулата“ 2 кг хероин, скрит в резервна гума на кола (снимки)

Двама мъже са задържани за трафик на хероин през Гранично пропускателен пункт „Кулата“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

След постъпила вчера информация служители на ОД на МВР в Благоевград са спрели лек автомобил, пътуващ от България за Гърция през ГКПП Кулата. В колата са били открити два пакета, облепени с тиксо и завити в алуминиево фолио.

Снимка: МВР

Пакетите с общо тегло малко под 2 килограма били сложени във вътрешността на резервна гума в багажника. При извършен полеви тест съдържащото се в тях вещество е реагирало положително на хероин.

Снимка: МВР

Водачът на автомобила, 61-годишен мъж от село Тополница, община Петрич, е задържан на място, а в хода на разследването на престъплението е установен и неговият подбудител и помагач – 51-годишен гражданин на Петрич. Той умишлено го склонил към извършване на престъпното деяние, за което му обещал заплащане и съдействие. Улеснил го с даване на съвети, разяснения, набавяне на парични средства за пътуването, осигуряване и предоставяне на наркотичното вещество, както и укриването му в автомобила, уточниха от полицията.

Снимка: МВР


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!