Превърнаха пенсионерите в добитък, подложени сме на геноцид, агония, мизерия и нищета

Превърнаха пенсионерите в добитък, подложени сме на геноцид, агония, мизерия и нищета
28 години управляващите не се интересуват изобщо как живеят пенсионерите, ни от това какво остава в джобовете им. За какво сме работили по над 40 години?

За какво работят днес нашите деца и внуци? За всичко друго, но не и за достойно заплащане и нормален живот! Ние, пенсионерите, получаваме най-ниските пенсии в ЕС.

Децата ни получават най-ниските заплати в Европа! И защо – заради шепа тарикати, които тънат в разкош, а ние сме принудени да им го осигуряваме. Превърнали са ни в „добитък“ с една-единствена функция – да работим от сутрин до здрач, а те да ни вземат всичко до стотинка.

Кажете ми, българи, като получите мизерната си заплата и платите данъци, осигуровки, такси, телефони, ток, вода, какво остава в джоба ви? 28 години гледат на нас като на дойни крави, а ние търпим и тъпеем.

Пенсиите ни от 100 евро и заплатите на децата ни от 300 евро са жалки и срамни до десетките хиляди на нашите „вождове“ в НС, МС, в институциите. 28 години едни и същи тарикати паразитират върху нашия гръб.

Вместо да се осъзнаем и да потърсим полагащото ни се, ние ги избираме отново, угояваме ги и от милионери ги правим милиардери.

Стоян Чилингиров казва: „Не се гордей с това, което си, а с това, което ще бъдеш в последните дни на своя живот“. 2,5 милиона български пенсионери, нима ще можем с нещо да се гордеем в края на живота си? Нима геноцидът, агонията, мизерията и нищетата са повод за гордост?


Валерия Стефанова, Гулянци, Retro.bg

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!