Президентът удостои гръцкия посланик с орден „Стара планина“ първа степен

Държавният глава Румен Радев удостои посланика на Гърция у нас Григориос Василоконстандакис с орден „Стара планина“ първа степен.

Висшето държавно отличие се връчва за заслугите на дипломата за развитието на българо-гръцките отношения и двустранното сътрудничество.

Президентът отбеляза в словото си, че със своята професионална отдаденост и активна дейност Василоконстандакис допринесе за по-нататъшно развитие и задълбочаване на отличните връзки между България и Гърция, и развитието на нашето сътрудничество във всички области от взаимен интерес.

 

„Неговата професионална и лична ангажираност бе в основата и за разширяването на политическия диалог на високо и най-високо равнище. Днес отношенията между България и Гърция са доказателство, че на Балканите може да се гради стратегическо партньорство в дух на взаимно доверие, че могат да се развиват здрави политически, икономически, културни, образователни и научни връзки между държавите. Това стратегическо партньорство е достижение на нашите две страни, с което можем да се гордеем, защото то е неоценим принос към европейската архитектура за мир, стабилност и просперитет“, заяви Румен Радев.

Той изрази убедеността си, че и за напред отношенията между България и Гърция ще се развиват възходящо в дух на стратегическо партньорство и взаимно доверие.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!