Премиерът Борисов: Надали някой е помагал на Мая Манолова повече от мен

Надали някой да е помагал на Мая Манолова повече от мен. Това заяви на пресконференция премиерът Бойко Борисов, предаде Агенция „Фокус”.

„През целия ѝ мандат на омбудсман, въпреки съпротивата в ГЕРБ и парламента, Манолова поиска стотици милиони за хората с увреждания, които ѝ бяха дадени. Тя идваше често много пъти при мен и министри”, обясни Борисов.

Премиерът посочи, че единствената му претенция към Манолова е относно интервюто, в което е казала, че държавата я саботира и репресира.

„Няма как да те репресира държавата, щом всичко, което иска, го получава”, добави още Борисов.

„Като омбудсман Мая Манолова се справяше добре, не съжалявам, че съм я взел. Мисля че за държавата е било добре и не съжалявам”, допълни още премиерът.

„Аз се подстригвам сам и мога пред вас да го демонстрирам. Прическата ми е елементарна, за съжаление. Много искам да имам фризьор, но няма какво да ми фризира”, каза Борисов по повод обвиненията, че е пратил хора да следят Манолова, докато си прави прическа. „Няма по-нормално от това да отидеш на фризьор, преди да излезеш. Това не е нещо лошо“, подчерта той.

„ГЕРБ мечтаеше за отмъщение по повод манипулацията „Костинброд“. Загубихме много гласове тогава. ГЕРБ искаше да отмъсти, но аз не дадох. Казах, че ни трябва такъв омбудсман. Моята любов беше МВР, както нейната беше да е омбудсман и затова я подкрепях. ГЕРБ я направиха омбудсман“, коментира министър-председателят.

„Фандъкова с право ми се сърди, защото тя е идвала по-малко при мен и по-малко съм ѝ помагал. И двете са умни и амбициозни. Хубаво е да има такава битка за София. Минус е да кажеш, че те е репресирала държавата, когато целият кабинет те е подкрепял“, повтори той.

Надявам се Йорданка Фандъкова и Мая Манолова да проведат една коректна кампания за местните избори, заяви премиерът.

„И двете са умни, отговорни, няма лошо да има такава битка за София. Хубаво е и БСП да участва в тази битка, защото иначе не е честно да се скрият зад Мая, която те изгониха, а ГЕРБ я подкрепи“, добави Борисов.

„Когато ГЕРБ мечтаеше за отмъщение и имаше цялата власт да го свърши, заради инсинуацията в Костинброд, помните тази манипулация ни струва много проценти на ГЕРБ Станишев и Мая Манолова занесоха сигнала на прокурорите. Помните ли за автобуси с двойни дъна, помните ли за какви лъжи се говореше. Тогава ГЕРБ искаше да отмъсти аз не дадох, казах им трябва ни такъв човек за омбудсман. И работихме прекрасно”, обясни още премиерът.

„Тя идваше при мен и ми казваше „аз искам да съм си омбудсман, както ти искаше да си главен секретар“, моите приятели знаят, че моята любов е МВР и ако имаше как да съм си главен секретар. Тя каза „аз искам да съм си омбудсман и за това я подкрепях в закони във всичко, което иска сега реши да е кмет. ГЕРБ не бяха съгласни, а ГЕРБ я направиха омбудсман“.

„Това, което можете да обещавате със сигурност, е пътят Ботевград – Мездра, двата обхода и въобще пътя до Видин“, каза още премиерът по повод кандидатурата за шести мандат на кмета на Монтана Златко Живков.

„Независимо, че е бил от кмет от друга партия, тогава аз съм се старал максимално да им помагам“, добави Борисов. По думите му започва изграждането на двата обхода.

„Най-важното е Ботевград – Мездра, тогава вече пътуването до Видин и до Монтана ще става за един час и то спокойно каране. Това ще даде възможност и за инвеститори и туризъм и всички останали към Северозапада“, обясни премиерът.

„Пожелаваме успех, продължавайте да работите. Но това може да обещаете от името на правителството, защото смятам че е изключително важно за региона“, коментира още Борисов.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!