Премиерът за репортерките: През тъмните стъкла на колата ги виждам как се червят и си оправят косите

„Аз се подстригвам сам и мога пред вас да го демонстрирам. Прическата ми е елементарна, за съжаление.

Много искам да имам фризьор, но няма какво да ми фризира”. Това заяви днес министър-председателят Бойко Борисов по повод обвиненията, че е пратил хора да следят Мая Манолова, докато тя си прави прическа.

„Няма по-нормално от това да отидеш на фризьор, преди да излезеш. Това не е нещо лошо“, подчерта министър-председателят.

Борисов разказа история как се скарал с шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Премиерът й наредил да отиде в следобедно телевизионно политическо предаване и да отговаря на важни въпроси, но тя отказала. Не трепнала дори пред заканата: „Или отиваш в телевизията, или си ходиш в Пловдив!“, а казала: „Ами, добре. Ще си отида в Пловдив!“

И така Стоянова си тръгнала за Пловдив, но изведнъж на Борисов започнали да звънят Йорданка Фандъкова, Цвета Караянчева, Лиляна Павлова и други дами от партията, ползващи се с авторитет пред него, и да настояват за среща. Борисов нямало какво да прави и ги приел.

Думата взела Фандъкова и започнала отдалече: „Г-н премиер, за вас важно ли е да играете футбол?“ Борисов отговорил: „Ами да, така си избивам стреса от деня!“ Фандъкова му напомнила препоръките на лекарите. Борисов се съгласил, че въпреки тях, той ще продължи да рита.

Накрая постепенно столичният кмет и другите дами от ГЕРБ му обяснили колко е важно за една жена да изглежда добре и да е с прическа, особено когато трябва да се появи пред обществото. И Борисов простил на Менда Стоянова.

„До ден днешен знам, че преди някоя жена да излезе пред телевизора, трябва да отиде на фризьор. Няма по-нормално от това да отидеш на фризьор, преди да излезеш пред хората. Това е уважение и към себе си и към другите хора. Това не е лошо“, каза премиерът.

Надявам се да получа извинение от нея (Манолова), че аз съм пратил да гледат как се фризира, добави той.

Борисов разказа пред медиите още един любопитен случай, свързан с посещението на папа Франциск у нас през май. Видял как представителките на медиите оправят прическите и грима си, преди да се включат пряко в ефир.

В непосредствения си стил Борисов изрече:

„Когато чакахме папата, нали са тъмни отвътре стъклата на колата и вие не виждате, че репортерките, те се знаят кои са, не мислиха, че ги виждам, а те се червиха и си оправяха косите. Така че не считам, че това е някакъв минус за нея (Манолова, че е е ходила на фризьор – б.р.).“


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!