БългарскиEnglishFrançaisDeutschΕλληνικάРусский

Прогноза за България: След 3-4 години остър дефицит на ток, тежък колапс на съвременния ни начин на живот

Прогноза за България: След 3-4 години остър дефицит на ток, тежък колапс на съвременния ни начин на живот
Малко повече информация за американската ядрена енергетика дава  Виктор Папазов в профила си във Фейсбук в светлината на решението България да продаде оборудването на АЕЦ „Белене“ на Украйна.

Ето какво написа той:

– Последният въведен в експлоатация атомен реактор е вторият енергоблок на Watts Bar в Тенеси.
– Предпоследният енергоблок е бил въведен в експлоатация през 1996 г пак в същата централа.

През този период американските производители се опитват да се закрепят на международните пазари.

През 2007 Уестинхауз подписва договор за намерение за строителство на четири блока АР-1000 в Китай. Трябвало е да бъдат въведени в експлоатация през 2013, но успяват едва 5 години по-късно.

За този реактори има сключени договори с Полша, а също и с Индия за 6 реактора, но строителство засега не е започнато никъде, камо ли да има някакви срокове.

Да знаете с какви „специалисти“ и строители на АЕЦ ни заблуждават.

Без енергетика няма никаква икономика и дори интернет. Когато загасне тока и тези млади българчета, които работят на ишлеме с мозъците си за чужди фирми и се фукат, че били IT-та и те ще останат без работа.

Тези, които възнамеряват да бастисат реакторите на Беляне извършват национално предателство и обричат децата и внуците ни на мизерия и връщане в средновековието. И не, не съм апокалиптичен. Ето ви грубо сметката:

– г-н Асен Василев подписа закриването на топлоцентралите в Марца изток през 2026, което е след три години. Отпадат 40% от капацитета.

– АЕЦ дава около 30-35%. Но служебното правителство подписа в пети блок на АЕЦ да се използва американско гориво, което на практика ще го извади извън строя.

– ПАВЕЦ Чаира беше саботиран и също е извън строя, а той беше огромна батерия, която да съхранява ток от АЕЦ и соларни и вятърни мощности.

Накратко, само след 3-4 години, съществува съвсем реална опасност да изпаднем в тежък дефицит на електроенергия, което от своя страна ще доведе до тежък колапс на съвременния ни начин на живот.

Да не кажете, че не сте били предупредени.
Кой разбрал, разбрал.Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!