Протестите в Хонконг! Полицията използва прекомерна сила

Полицията в Хонконг използва прекомерна сила срещу демонстранти, нарушили забраната за протести по улиците на автономния регион, съобщава Би Би Си, съобщава БГНЕС.
На кадри, разпространени в социалните мрежи, се вижда как органите на реда бият с палки и пръскат с лютив спрей хора в мотриса в метрото на мегаполиса.

Според изявление на властите, полицията се е отзовала на сигнал за нападение над граждани от страна на „радикални протестиращи“. Има пострадали и арестувани, но не е ясно дали те са участвали в демонстрациите.
В събота по улиците на Хонконг се възцари истински хаос. Протестиращи палиха огньове, замеряха полицията с коктейли „Молотов“ и атакуваха правителствената сграда в центъра на града.

В опит да ги разпръсне полицията използва сълзотворен газ, водни оръдия и гумени куршуми. Бунтовете избухнаха само ден, след ареста на няколко от лидерите на протестното движение, които са обвинени в организирането на неразрешени демонстрации и подстрекаване към незаконно събиране.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!