Проф. Михаил Константинов: Това ще са най-скъпите избори у нас

Това са най-скъпите избори у нас. Вдигнаха се заплащанията в секционните комисии, а те са гръбнакът на изборния процес. Материалите в Столична община ще бъдат приемани на три места. Това заяви проф. Михаил Константинов, председател на Съвета на директорите „Информационно обслужване“, в ефира на БТВ.

По думите му са вдигнати и парите на полицията. „В момента се намираме в ситуация на повишена терористична опасност, а нашата полиция се справя много добре“, уточни той и добави, че под терористична опасност се визира и това някой да извади нож и да започне да коли.

„Едната зала, която ще използваме, ще е Арена „Армеец“, проучваме кои ще са другите две“, категоричен е Константинов. Той заяви, че на места ще има 5 вида избори.

„Не съм сигурен, че всички българи могат да гласуват машинно. Това го има само в половин Белгия, в Европа го няма. При нас има още един дефект – машинно и хартиено. После се смесват двата вида и става ужас. Един машинен глас струва 50 лева на последните избори“, каза още той.

Попитан дали ще бъде оспорвана битката за София, той заяви, че се надява да не бъде. Що се отнася до конфронтацията между премиер и президент, Константинов заяви, че тя е много вредна и не познава човек, който да я одобрява.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!