Путин в годишното си послание към парламента – фокус е здравеопазването

Президентът на Русия Владимир Путин започна да огласява годишното си послание към парламента на страната – Федералното събрание. Държавният глава представя оценка за положението в страната и визията си за основните задачи в перспектива в московската централна изложбена зала „Манеж“, предаде ТАСС.

„Днешното послание ще бъде посветено главно на вътрешните въпроси у нас“, заяви той.

Според руския лидер във фокус ще бъдат проблеми на здравеопазването, социалната политика и икономиката, допълва БТА.

„Естествено ще трябва да кажа няколко думи за външните работи, буквално няколко думи за въпросите на сигурността“, посочи Путин.

Посланието е вече 27-о в най-новата история на Русия и 17-о за Путин. Словото му се излъчва от телевизиите „Росия-1“, „Росия-24“ и „Първи канал“.

Кремъл по традиция не съобщава предварително съдържанието на годишните президентски послания, но прессекретарят на Путин Дмитрий Песков посочи по-рано, че тази година обръщението към парламента „по един или друг начин ще бъде постковидно“, може да стане дума за излизане от кризата и за системни мерки за подкрепа.

При все че президентът, който вече се ваксинира срещу коронавируса, не се отказа да отправи посланието публично, Кремъл бе принуден да коригира формата на проявата и да наложи ограничения.

Журналистите бяха предупредени да носят маски и да спазват социална дистанция. За да бъдат допуснати в залата, те трябваше да носят три справки за отрицателен PCR тест за вируса, добавя ТАСС.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!