Путин е на път да спечели четвърти мандат

Путин е на път да спечели четвърти мандат
Руснаците днес гласуват за президент и вероятният победител ще бъде досегашният държавен глава Владимир Путин.

Опозицията твърди, че има нарушения, чиято цел е да се узакони вот, който не крие изненади, чрез силно мобилизиране, предаде АФП.

Путин, който е на 65 години, и отново е в остър конфликт със Запада този път заради отравянето на Сергей Скрипал във Великобритания, вероятно ще спечели без затруднение четвърти мандат и ще остане на поста си до 2024 година, посочва БТА.

Според Избирателната комисия общата активност на гласоподавателите към 12:00 часа московско време е била 34,72 на сто.

Руската опозиция и една неправителствена организация заявиха, че са констатирали над 1000 нередности по време на днешния вот в Русия, имайки предвид най-вече увеличаването на активността.


Неправителствената организация „Голос“, която се е специализирала в наблюдаването на избори и обявява нередностите на сайта си, е изброила 1839 нарушения като задръствания на урни, случаи на многократно гласуване и възпрепятстване на работата на наблюдателите. / blitz.bg

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!