Пътуванията за Великден – първи тест за морския туризъм*

Пътуванията за Великден ще бъдат тест за началото на новия туристически сезон по Северното Черноморие, коментира за БТА председателят на Регионалната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Димитров.

Още по темата

Хотели в Балчик, Каварна, курортния комплекс „Албена“, село Кранево се очаква да приключат ремонтите до 25 април и да отворят за празниците, но всичко зависи от епидемичната обстановка, каза председателят на браншовата асоциация.

По думите му все още няма отменени резервации от румънски туристи, но дали ще дойдат за Великден зависи дали в страната им ще бъде отмемена ковид карантината. Според Димитров и в Полша има интерес към почивките по Северното Черноморие, стига епидемичната обстановка да се подобри.

Ако зелените коридори за ваксинирани туристи бъдат отворени към 15 юни, потокът ще тръгне, като се надяваме повече летовници да се имунизират, каза председателят на регионалната асоциация. Той добави, че вече усилено върви и търсенето на кадри за бранша, след като мнозина при краткия сезон миналата година са се насочили към други отрасли.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!