Радев връчва първия мандат в понеделник

Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат на най-голямата политическа сила – ГЕРБ, в понеделник. Това обяви държавният глава Румен Радев пред журналисти.

„Надявам се времето, което дадох допълнително, да е било оползотворено по най-добрия начин“, заяви президентът.

Връчването на мандата се забави над два месеца заради политическата ситуация, в която е сложно да бъде съставено правителство.

В отговор на журналистически въпрос той коментира още, че ще реши дали да наложи вето върху промените в Изборния кодекс след като законопроектът бъде окончателно приет и той се запознае в детайли с него. 

„Когато текстът на новоприетия закон постъпи в президентската институция, ще бъде разгледан най-детайлно“, заяви президентът.

На журналистически въпрос какво смята за възможността президентът да не участва в назначаването на шефове на служби, Радев заяви:

„Мисля, че е несъстоятелно партията, която сама реши да се асоциира с промяната, да настоява връщане към порочния управленски модел. До неотдавна службите за сигурност бяха под прякото ръководство на ръчно управление от министър-председателя. Сега ни предлагат да се узакони корупционният комфорт“.

Държавният глава Румен Радев удостои НСА с Почетен знак на президента по случай 80-годишнината на университета

Държавният глава Румен Радев удостои НСА с Почетен знак на президента по случай 80-годишнината на университета

Снимка: БТА

Държавният глава участва в тържественото отбелязване на 80-годишнината от основаването на Националната спортна академия „Васил Левски“. По време на официалната церемония Радев удостои НСА с Почетен знак на президента.

Тържествената церемония по случай 80 години НСА

Снимка: Булфото


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!