Радев за смените в службите: Да се разберат срещу посолството ли тръгват

Радев за смените в службите: Да се разберат срещу посолството ли тръгват
Президентът Румен Радев критикува правителството за готвените промени в службите.

„Който има амбицията да реформира службите, първо трябва да познава законите, структурата, задачите, функциите на службите, както и начина им на взаимодействие с чуждестранните партньори.

Ако не познаваш тези неща, по-добре не се заемай с реформа. Не е реформа да смениш ръководството с наши хора от записа”, каза президентът.

Радев заяви, че идеите за реформа в службите трябва да бъдат сложени на масата. „Сегашното ръководство на ДАНС миналата година получи наградата „Джордж Тенет” от САЩ.

Сега излиза, че тези, които искат да обезглавят службите, искат да премахнат това ръководство. И по този начин те обезсмислят оценката, дадена от нашите партньори.

Да се разберат, когато говорят за посолството – срещу посолството ли тръгват”, попита Румен Радев.

По-рано Атанас Атанасов от ПП-ДБ заяви, че се подготвя преструктуриране и промени в службите, сред които обединяване на военното и външното разузнаване в една служба по примера на германската BND.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!