Разбиха престъпна група, заплашвала с убийство длъжници с бързи кредити

Престъпна група, извършвала рекет и заплашвала длъжници на фирми за бързи кредити с убийство и физическо насилие, беше неутрализирана, съобщиха на брифинг от спецпрокуратурата.

Арестуваните шефове в ГДБОП играели на "лошо и добро ченге" и рекетирали наркодилъри

В бандата са участвали 10 души и още един ръководител. Действала е на територията на София, Дупница, Бобов дол и Радомир.

„Касае се за правомерно отпуснати парични средства от фирми, раздаващи т.н. бързи кредити. Престъплението започва, когато силово се търси събирането на тези парични средства“, каза Валентина Маджарова, и.д. ръководител на Специализираната прокуратура, и добави, че са разпитани потърпевши, върху които е било извършено физическо посегателство. 

До момента са задържани над 20 лица, иззети са множество доказателства, проведени са разпити. На 10 души са повдигнати обвинения.

„Голяма част от членовете на организираната престъпна група са с предходни криминални регистрации, осъждани са за престъпления против личността и половата неприкосновеност“, посочи Маджарова.

Лидерът на групата е неосъждан, а повечето от членовете се намират или в трудово-правни, или в гражданско-правни отношения с фирма за бързи кредити.

От спецпрокуратурата заявиха, че при претърсванията са открити списъци с имена на хора и лични данни. Разследва се дали те са били използвани в схема за купуване на гласове за предстоящите избори. За момента все още няма доказателства за подобен тип престъпление.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!