Роден бизнесмен обясни защо му е по-изгодно да внася работници от Индия и колко им плаща

Роден бизнесмен обясни защо му е по-изгодно да внася работници от Индия и колко им плаща
Бизнесменът Красимир Дачев обясни защо внася работници от Индия.

Той уточни, че това се прави в целия свят и било един нормален процес, в който всичко опира до преговори.

В момента карам в Свищов работници от Шумен, от Плевен. Това означава лека кола, апартамент, разходи допълнителни, телефони. Тези разходи, ако дойде индиец, на който му осигурявам общежитие, което е вътре във фабриката, няма да ги има. Той ще получава пари и ще бъде доволен, а и аз ще бъда доволен, заяви в Нова Тв Дачев.

Те пристигат с английския език, просто Индия е един голям резервоар на кадри, а след две години една пета от световната работна сила ще бъде от Индия, добави той.

Говоря за квалифицирани работници, търсят се най-вече апаратчици и заварчици, които имат базова подготовка. Заплатите, които плащам, са над 2000 лева, под 2000 лева няма. Сега в България работещите са под 3 милиона, а недостигът е от 200 000 хиляди души.

Според него в България хората не искат да работят, защото са се закачили до привидно болни. Всеки в България стои с майка си и баща си до преклонна възраст, по света като стане на 18 години и започва да живее и да се оправя сам, каза още бизнесменът.

Регистрираните безработни на борсата пък са 14 хиляди. През следващите две години ще имаме нужда от 800 хиляди, заяви още Дачев.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!