Росен Плевнелиев пак не е в час: Президентът Радев иска изпълнителната власт

Президентът Радев иска изпълнителната власт. Рано или късно той ще играе за това”. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017).

Той разви своите политически теории, които нямат нищо общо с действителността. „Радев отвори въпроса за това, че може да има собствена политическа партия, че може да бъде подкрепен от независими кандидати или той да подкрепя независими кандидати. Друг е въпросът колко независими изобщо са кандидати като Слави Трифонов или Мая Манолова”, продължи Плевнелиев.

След като вече и чешкият премиер Бабиш след среща с Ердоган заяви, че Фолскваген отива в Турция, нашият Плевнелиев продължава да ни заблуждава:

 „Продължаваме да сме в играта за новия завод на „Фолксваген“. На 9-и този месец предстои компанията да обяви новата си визия за развитието на компанията. Ние ще бъдем там и ще говорим отново с ръководството за офертата ни“, каза още в предаването Росен Плевнелиев. 

Той обвини Ердоган, че води битката за Фолксваген не по правилата.

Тази битка не се води по правила и трябва да го разберем. България играе по правилата на ЕС, докато Ердоган не го прави. Това е моята голяма лична битка, защото аз обичам Германия. Давам си сметка, че концернът ще реши, но ако избере Турция, всички ще се запитат, има ли двоен морал? Битката за „Фолксваген“ не е само за икономическия интерес на Германия. Концернът е в Долна Саксония, откъдето посочват, че подкрепят демократичната опозиция в Турция“, продължи той.

„Ако тази мегафабрика щеше да произвежда продукция за страни, извън ЕС – ОК, но тя ще внася коли на европейския пазар. За първи път сме на мегапазара и всички знаят, продължаваме да играем тази игра. Аз съм реалист и казвам, че Турция има своите силни страни и не играе по правилата, но ние до последно няма да се предадем. Ще разчитаме и на грешка от страна на Турция“, каза в заключение Росен Плевнелиев.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!