Румен Радев и Илияна Йотова почетоха 76 г. от победата над нацизма

Историята на европейското обединение ни учи, че то е постижение на прозорливите, които го изковаха върху все още димящите покриви на континента. Това заяви президентът Румен Радев, който заедно с вицепрезидента Илияна Йотова отбелязват Деня на Европа.

В ранното утро на 9 май двамата поднесоха цветя пред Паметника на Незнайния воин в София по случай отбелязването на 76 години от победата над нацизма, съобщи БНТ.

„Не трябва да забравяме зверствата на нацизма и трябва винаги да помним саможертвата на онези, които изправиха достойно глави в защита на човечеството. Днес с вицепрезидента сме тук да отдадем почит на всички загинали българи. България има голям принос в борбата срещу нацизма и най-вече да отдадем почит на останалите живи наши ветерани, които и в момента продължават да ни показват какво означава себеотдайност и патриотизъм“, подчерта Румен Радев.

По думите му сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко – по-скъпо от избори, по-скъпо от харчовете за Народно събрание.

„Вече обясних и това е важно да го кажа още веднъж. За да имаме избори на 11 юли, трябва да изчакаме да дойде поне 11 май, за да издам указ за назначаване на служебно правителство. Ще направя всичко възможно по най-бързия начин да имаме служебно правителство. Служебното правителство има много малък времеви мандат – очакванията към него са огромни, отговорностите са големи и е въпрос на баланс“, допълни Радев.

И отново припомни, че служебният министър-председател ще бъде българин и мъж, което по-думите му засега било достатъчно да се знае.

По-късно днес държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъстват на церемонията по издигането на знамето на Европейския съюз пред президентската институция. Преди церемонията президентът ще приеме почетния караул на Националната гвардейска част.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!