Румен Христов: Сблъсъкът в София ще е ляво-дяснo

Постигнахме рамково политическо споразумение между ГЕРБ и СДС. То ни дава няколко възможности. На първо място ще търсим възможности в повече общини да се явим с общ кандидат за местните избори, второ – можем да се явим с две листи, но с обща кандидатура за кмет, имаме и трета възможност – да се явим отделно, но на втори тур да се подкрепяме взаимно.

Това обяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” лидерът на СДС Румен Христов.

Той добави, че двете политически формации, все още провеждат преговори. „Вървим към постигане на договореност за истинска коалиция“, съобщи Христов.

„В момента се водят преговори в София“, каза лидерът на СДС и продължи: „Много държа да подкрепим Йорданка Фандъкова за кмет на София и се надявам, че софийската организация ще вземе такова решение. Те имат такава нагласа.”

Румен Христов информира, че градската конференция на СДС-София е другата седмица.

„Вярно е че битката ще бъде много трудна, нямам никакво съмнение, че Мая Манолова е представител на левицата, смятам, че София трябва да запази модела си на дясно управление“, каза още Румен Христов.

„Кандидатът, който беше представен от страна на левицата Мая Манолова не е за подценяване”, подчерта Румен Христов.

„Смятам, че СДС е автентичната десница, чувам колегите от „Демократична България“, че биха подкрепили всяка кандидатура, която е против статуквото, биха ли подкрепили на балотаж Мая Манолова, тя не може да избяга от своето минало, все едно да кажем, че Петър Стоянов не е от СДС. Тя беше знакова фигура, отстранена от БСП“, заяви още Христов.

„Едно е да бъдеш омбудсман, но аз си задавам друг въпрос, тя каза, че ще помага на гражданите, но тя няма листа за общински съветници, но дали това не е абмиция за президентски или министър-председателски пост, за да работиш в полза на гражданите, трябва да имаш хора в Общинския съвет, а тя такива хора няма“, посочи още лидерът на СДС.

Той обясни, че синята партия ще търси по места съгласие за общо явяване с ГЕРБ, но и с „Демократична България“ и ВМРО също.

„Възможно е на места да имаме коалиция с „Демократична България“ и ВМРО. Там, където те работят добре”, бяха точните думи на Румен Христов.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!