Русия отвърна на Байдън: Да наричаш Путин „убиец“ е атака срещу държавата

Да наричаш президента Владимир Путин „убиец“ и да заплашваш, че „ще го накараш да си плати“ е атака срещу Русия, заяви днес председателят на руската Държавна дума след изказване на американския президент Джо Байдън, предаде Франс прес.

„Това е истерия от безсилие. Путин е наш президент и нападките срещу него са нападки срещу страната ни“, написа в акаунта си в мрежата „Телеграм“ Вячеслав Володин.

„С тези изявления Байдън оскърби гражданите на нашата страна“, допълни Володин, вторият човек в руската президентска администрация от 2011 до 2016 г.

Това е първата реакция на висш руски представител на интервю за американската телевизия ABC, в което Байдън каза, че смята Путин за убиец и предупреди, че той ще си понесе последствията за това.

Байдън даде интервю след доклад на американското разузнаване, подкрепящ отдавнашните твърдения, че Путин стои зад намеса на Русия в американските избори – обвинения, определяни от Москва като безпочвени. Наред с това пред телевизията Байдън отбеляза, че има места, където е във взаимен интерес двете страни да работят заедно, като подновяването на ядреното споразумение СТАРТ.

Байдън каза, че познава относително добре Путин и не смята, че руският лидер има душа. Запитан дали смята Путин за убиец, Байдън отговори: „Да“, а на въпрос какви ще са споменатите от него последствия, отвърна: „Скоро ще видите“.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!