Руският външен министър е обезпокоен от расизма срещу белите в САЩ

Ръководителят на руската дипломация Сергей Лавров изрази безпокойство днес от засилването на расизма срещу белите в САЩ, свързвайки това явление с „доведената до абсурд“ политическа коректност в тази страна, предаде Франс прес.

В интервю за руската телевизия Лавров каза, че всички биха искали да се отърват от расизма, и подчерта, че Русия е „пионер в движението за равни права за хората с различен цвят на кожата“.

Важно е обаче „да не се отива в другата крайност, което видяхме с Би Ел Ем (BLM – движението „Животът на чернокожите има значение“) и агресията срещу бели хора, бели граждани на САЩ“, допълни той.

Руският външен министър свърза тази ситуация с „културната революция, която е в ход в САЩ“, отбелязвайки, че „Холивуд променя правилата си, така че всичко да отразява многообразието на съвременното общество, което също е вид цензура“.

„Виждал съм чернокожи хора да играят в пиеси на Шекспир. Само не знам кога ще видим бял Отело. Тази доведена до абсурд политическа коректност ще завърши зле“, прогнозира той.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!