Ръководството на БСП отказа да даде подкрепа за кмета на Симитли: Той е пример за задкулисие!

На днешното заседание на Националния съвет на БСП не е било утвърдено решението на организацията в Симитли за подкрепа на кмета на общината Апостол Апостолов за пореден мандат.

Досега левицата там подкрепяше дългогодишния кмет, а на последните избори той беше единствен кандидат, подкрепен и от ГЕРБ.

По думите на Нинова случаят Симитли е “ярък пример за всичко срещу което се борим – задкулисие, контролиран вот, безпринципност, прескачане от партия в партия, което доведе до заличаване на БСП в общината”.

Тя е била категорична, че това противоречи на всичките принципи, програми, идеи, а в конкретния случай и на решението на партията да няма никакви коалиции с ГЕРБ.

“Дали ще отчетем като победа една община повече или по-малко, няма значение. Става въпрос за много по-големи неща – за ярък пример на модел на управление на община на който ние 3 години се противопоставяме”, казала още Нинова.

Припомняме, че синът на Апостолов – Стефан е депутат от ГЕРБ и футболен съдия.

Източник: Гласове.бг


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!