Само в България! Кошмарен хотел с три звезди – в мазе, без топло, с мравки – за 180 лв.

Само в България! Кошмарен хотел с три звезди – в мазе, без топло, с мравки – за 180 лв.
Хотел с три звезди, с всички екстри и отлично обслужване.

Но само според рекламата. На място клиентите се сблъскват с мизерия.

„Услугата, която предлагат, не струва нищо, обаче е облечено в хубав целофан”, разказа пред Нова телевизия Георги Бабев, чието семейство е потърпевшо.

Хотелът се намира в село Чифлик, Троянско, и решили да отседнат там в дните около 3 март. заради лъскавата реклама.

„Решихме да отидем на място, където има минерална вода, децата да могат да се къпят, да е топло. Проверихме в интернет, харесаха ни снимките и очаквахме на базата на тази висока цена да получим качествена услуга”, каза Бабев.

Вместо това получават стая в мазето на хотела. Мръсотия и една нощ при минусови температури. С двете малки деца. Преживяването им струва 180 лв.

„Дори човекът на рецепцията каза, че ние сме настанени в бившето сервизно помещение. Имаше ужасни петна по мокета. Таваните са облепени с хартия и тиксо, да се скрие падналата мазилка. Пукнатини навсякъде по сградата. Дограмата е изключително стара и духаше. Вратата, която беше към терасата, не можеше да се затвори. И влизаше вятър и студ. Дадоха ни една малка електрическа печка, за да се топлим”, разказа още Бабев, но уточнява, че не отхотела, а клиенти от съседна стая.

Дъщаричката му пак си спомни, че е казала на майка си:

„Мамо, виж – в леглото има мравки!“.

Управителят отказва да съдейства. Отказва да върне и парите.

„Той като управител няма права да връща пари. Каза да му напиша имейл с моите оплаквания, който щял да препрати към шефовете му в София. Обърнах му внимание на петното и впоследствие сложиха един знак: „Внимание! Мокър под”, така и не изсъхна това петно за един цял ден”, каза още мъжът.

Получава само извинение във Facebook: „Уважаеми г-н Бабев, благодаря за коментара ви, тъй като ни помага да подобрим услугите си. Съжаляваме, че не успяхме да удовлетворим очакванията ви”.

Почивката за Георги и семейството му приключва на следващия ден, когато се прибират в София. Вместо да подаде жалба, мъжът публикува снимки на мизерията в социалната мрежа. Следва вълна от коментари от десетки излъгани клиенти.

„Мазилката от стените падаше. Под масичката имаше люспи от семки. Непочистени от предишните гости. Климатикът не работеше. В банята нямаше кърпи. Да не говорим за халати. Попитах на рецепцията за кърпи. И какво ми дадоха – протрити халати, които прозираха от износването и нямаше как да се облекат”, това гласи само един от тях.

Малина Тончева от Русе също проваля дълго чаканата си почивка. Подарък от децата й за 50-годишния й юбилей.

„С влизането в стаята миришеше на мухъл. Мокетът беше страшно занемарен, мръсен, целият в петна. По средата с някаква метална лайсна, счупена и залепена с тиксо. В банята, огледалата счупени, ваната изкъртена, изпотрошена, захабено. Плочките не знам от кое време са. Басейнът там беше абсолютна мизерия. Там плочките не са мити сигурно откакто хотелът е построен”, коментира тя.

А след всичко това, остават и без вода.

„Нито топла, нито студена. Нямаше с какво човек да си измие зъбите. Имали авария. Ще бъде отстранена. На следващия ден отидох да питам на рецепцията, да не стане пак така. Не. Не. Но водата пак беше спряна”, заяви Тончева.

А в полунощ започва и ремонт.

„Чувам някакво адско къртене някъде. Явно хората са изчакали всички почиващи да заспят и се почва едно яко къртене, събаряне, пробиване, някъде на стени ли, на какво, не можах да разбера. Това беше до сутринта”, разказа още тя.

След сигнал на телевизията е последвал проверка от Министерството на туризма. Инспекторите се натъкват за първи път на подобна гледка.

„Трагично състояние на първия етаж в хотела. Влага по стените. Течове по тавана на първия етаж. Много странни ремонтни дейности, облепвани с картон, хартия и тиксо, така че да се закрият дупки, течове, кабели висящи. Множество счупени елементи от оборудването и обзавеждането на хотела”, коментира Лиляна Арсова, Главна дирекция „Туристическа политика” към Министерството на туризма.

Проверка правят и от дирекцията за Национален строителен контрол, регионалната здравна инспекция и от Агенцията по безопасност на храните.

„В момента този хотел въобще не трябва да работи. Той не отговаря на никакви звезди”, заяви Арсова.

Оплаквания има и в комисията за защита на потребителите.

„Актовете, които ние сме съставили, са 12. На стойност около 10 000 лв.”, заяви Димитър Маргаритов, началник на КЗП.


Потърсена е и управата на хотела, но до този момент няма тяхна позиция. / Дир.бг

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!