САЩ неглижираха поредното изстрелване на севернокорейски ракети

Високопоставени представители на американското правителство са омаловажили информациите за изстрелването на две ракети с малък обсег на действие от Северна Корея през уикенда, съобщи Ройтерс.

Източниците са казали, че президентът Джо Байдън е все така отворен за диалог с Пхенян.

Американските представители са заявили, че въпросните ракети не са в обхвата на различните резолюции на Съвета за сигурност на ООН. Те са съобщили още, че администрацията на Байдън е близо до завършване на прегледа на политиката по отношение на Северна Корея и съветникът по националната сигурност Джейк Съливан ще обсъди темата следващата седмица с колегите си от Япония и Южна Корея.

Южнокорейската армия потвърди информациите за пуска и съобщи, че две крилати ракети са били изстреляни от западния бряг на Северна Корея в неделя. Това е първият известен севернокорейски ракетен пуск след встъпването в длъжност на американския президент Джо Байдън през януари.

Самият Байдън на връщане от посещение в Охайо не отдаде голямо значение на изстрелването. „Според министерството на отбраната това е нещо обичайно“, заяви президентът пред журналисти на въпрос дали това е провокация.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!