Световните медии останаха впечатлени от победата на Григор Димитров над Роджър Федерер

Световните медии останаха впечатлени от победата на Григор Димитров над Роджър Федерер. С успеха си Хасковлията спря Маестрото по пътя към рекордна 21-ва титла от Големия шлем.

Григор Димитров шокира Федерер, около това се обединяват водещите световни медии след историческата победа на българина тази нощ.

Извънземната серия на Федерер на Ю Ес Оупън приключи след загуба от Григор Димитров, това написа Гардиън след края на 3 часовата битка в Ню Йорк.

Голяма част от спортната общественост се възхити на класирането на българина за ½ финалите и определиха завръщането на Григор след кризата, в която беше изпаднал като новината на годината в средите на тениса.

Акцентът на част от медиите пада върху отпадането на Федерер, която според ББС, иЮ Ес Ей Тудей е дошла заради контузия на швейцареца в петия сет.

Единствените, които не посрещнаха победата на Григор Димитров с наслада бяха германците.

Спорт Айнс написа: Престъпление! Федерер бе провален от Григор Димитров. Като акцентът пада върху пропуснатата възможност за 21ва титла на Федерер от Шлема.

Григор е най- ниско поставеният тенисист, който достига до полуфинал на Големия шлем в последните 11 години.

Въпреки това обаче Хасковлията се нарежда на трето място по коефициент на букмейкърите като вероятен победител на Ю Ес Оупън. Преди него са единствено Рафаел Надал и следващият съперник на Гришо, Данийл Медведев.

Източник: Канала 3


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!