Симеонов: Не е приятно третата по големина парламентарна група да стане четвърта

Не е приятно третата по големина парламентарна група да стане четвърта, и то след ДПС. За съжаление това беше неизбежно. Не мога да коментирам решението на колегите от „Атака“. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти в кулоарите на парламента, предаде Канал 3.

Минути по-рано от ПГ на „Атака“ заявиха, че всички от групата ще напуснат „Обединени патриоти“, след като от коалицията бяха изключени Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов.

„Ние изключихме от групата хората, които не идваха на работа. С другите колеги от „Атака“ работихме добре“, каза още той.

„Всеки от нас е избран, за да присъства на заседанията. Не се срамувам да съм от петимата-шестимата останали в зала“, коментира Симеонов.

„Обединени патриоти“ остават като група, име и коалиционен партньор със своите особености, изисквания и претенции“, категоричен бе лидерът на НФСБ.

Не сме нарушили управленската коалиционна структура, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти, съобщи Агенция „Фокус“.

Той посочи, че „Обединени патриоти“ остават като група, като наименование и като коалиционен партньор със своите особености, изисквания и претенции към управлението на държавата.

Във връзка с критиките на колегите му от „Атака“, че той е следял за присъствие в парламента, Симеонов подчерта: „Ние сме тук, за да защитаваме интересите на нашите избиратели от патриотичния сектор на българското общество. След като са ги избрали, е редно да са в залата. Не мисля, че е редно да ме упрекват за това“, заяви още лидерът на НФСБ.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!