Синът на убития в умишлената катастрофа: Газил е наред, ограда го е спряла да помете още хора

Жители на ромската махала в Бяла Слатина, в която снощи пиян побеснял мъж прегази умишлено с кола две жени и мъж, който почина, разказаха подробности какво се е случило.

След като цял ден пил алкохол и празнувал 8 март със своя приятелка, шофьорът минал поне 40 километра от селото, в което живее до града, в който заради домашно насилие от него избягала жена му. Той дори имал ограничителна заповед да не доближава бившата си съпруга, но я пренебрегнал.

Пиян шофьор предизвика смъртоносно меле в Бяла Слатина, жандармерията е на крак

На улицата в Бяла Слатина връхлетял с висока скорост и буквално помел трима души – случайно преминаващ по улицата мъж, който починал на място, и две жени, които вървели с него. Те са настанени в болница.

Очевидци твърдят, че мъжът бил изключително агресивен. По неофициална информация, дрегерът отчел близо 4 промила алкохол в издишвания въздух, предаде БНТ.

Това просто е било касапница! Предумишлено убийство! Човекът е дошъл, засилил се е с колата си и буквално е помел тримата души. Върнал е назад и прегазва втори път“, коментира пред Нова телевизия Георги Георгиев – племенник на загиналия.

„Прегазил е майка ми, баща ми и е тръгнал наред да прегазва и другите, но му попречила една врата и оградата. Иначе той да е пребил още десетина човека„, допълни Илиан Богданов – син на загиналия мъж и тежко пострадалата жена.

Пред bTV той подчерта, че майка му е в много тежко състояние и не знае дали тя ще оцелее.

По думите на друг човек от квартала в колата на агресивния шофьор било неговото дете – 9-годишното момиченце.

Местните твърдят, че и друг път е имало проблеми с него. Мъжът е задържан още снощи, днес полицията трябва да съобщи повече подробности за инцидента.

Още снощи в махалата имаше напрежение, заради което бяха изпратени служители на МВР.

Очаквайте подробности…


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!