След рухналата стена на къща в Пловдив: Ще бъде ли съборена и построена наново постройката

Собствениците на рухналата стена на къща при изкопни работи в Пловдив  все още не могат да влязат вътре, за да вземат вещите си. Сложена е охрана на обекта.

Има задържан за срутената къща при изкопни работи в Пловдив

Стената на триетажната къща се срути в центъра на Пловдив при изкопни дейности в съседен имот. След една безсънна нощ, потърпевшите получиха временно нов апартамент.

Още вчера експерти излязоха с констатация, че постройката не е безопасна. 

За „Тази сутрин“ по bTV собствениците на къщата обясниха, че тепърва ще се справят с проблемите и ще предприемат действия. По думите им постройката не може да бъде укрепена и е вероятно да се наложи тя да бъде съборена и изградена наново.

Те коментираха, че къщата е стара, преживявала е земетресения, но смятат, че причините за срутването са именно изкопните работи.

Изпълнителят на строежа изтъкна, че няма обяснение защо се е стигнало до инцидента и подчерта, че всичко е изпълнено по проект. Той е бил привикан и в полицията за разпит.

Днес ще минат експерти, които да направят обследване.

А зам.-кметът на Пловдив Анести Тимчев уточни, че е поет ангажимент да се помогне на семейството: „Ще проявим грижа и ще помогнем на семейството. Съжаляваме за случилото се и разбираме каква е стойността на всеки дом“, обясни той.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София