След 2 месеца ремонт метрото отново се движи до „Хаджи Димитър“

Движението по третия метролъч до крайната станция в столичния жк „Хаджи Димитър“ бе възстановено рано тази сутрин след продължилия точно 2 месеца ремонт. 

Още по темата

На 19 януари участък от трасето между станция „Театрална“ и „Владимир Вазов“ се деформира, а по-късно експерти обясниха, че поради проливните дъждове и близостта на Перловската река до метролинията, водният натиск е причинил надигането на линията. Директорът на столичния „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев каза, че водният натиск е бил повече от предвиденото в геоложкия доклад, но конкретна вина за случилото се няма. 

Очаква се до средата на април да бъдат пуснати в експлоатация и петте нови метростанции от „Красно село“ до „Горна баня“, където е изградена връзка с жп гарата. Така хората, които пътуват от Перник до София с влак ще могат да слизат на гарата в Горна Баня и директно да се взимат метрото на спирка „Горна Баня“ и по този начин ще могат да стигат до центъра на столицата за 10 минути. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!