Стефан Пройнов: Вижте коя монета на Фердинанд се продаде за 16 800 $

Стефан Пройнов: За тази монета разбираме от интервю на колегата Митко Станков със Стойко Стоянов главен редактор във faktor.bg

Стефан Пройнов: С колегата Митко Станков се запознах през 1999г. на едно световно шоу в Щутгарт, но не съм имал специални отношения с него, но сега няма да ви занимавам с неговата особа.

Попаднах на публикация от 19.02.2021г. във сайта faktor.bg, в която Митко Станков пред Стойко Стоянов реабилитираше компрометираното си минало и нараненото си его, но е така когато държавната машина те нагази тя е като въглените – ако не може да те изгори то ще те очерни.

В Интервюто Митко Станков споменава за продажбата на една монета на Фердинанд:

“Този факт е свързан с един модерен феномен в колекционирането и инвестирането в монети. Този феномен има няколко измерения. Две от тях са налице в случая с монетата на цар Фердинанд: 1. Тя съществува само в един екземпляр – продадения наскоро за $16 800. Няма познати други екземпляри. При тази монета едната страна е отпечатана с емисията за 1910 г., а портретът на царя е от емисия 1912 г. Т.е. отсечена е монета с печати от различни емисии – 1910 и 1912 години. 2. Изключително високото качество на монетата. Нещо, което се среща рядко при нормалните емисии монети.”

Стефан Пройнов: Искам да попитам някой знае ли за тази монета и къде е продадена?

Дали има други известни такива в колекции, защото ако е така тази монета се нарежда измежду скъпите номинали за които не се знае много в нумизматичните среди.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!