Студенко сутрин, жега следобед: 23 градуса е температурната разлика във Видин днес

Температурна разлика от цели 23 градуса се очаква днес във Видин между сутрешната и следобедната температура, сочи справка на сайта на НИМХ. 9 градуса са измерени тази сутрин в крайдунавския град, 32 градуса се очакват в ранния следобед. Това е най-голямата температурна амплитуда в днешния септемврийски ден в континенталните части на страната.

22 градуса ще е амплитудата в Благоевград (12 и 34 градуса), Пловдив (12 и 32 градуса) и Ямбол (14 и 33 градуса), 19 градуса – в Сандански (16 и 35 градуса), в София (12 и 30) и Русе (15 и 33) ще е 18 градуса. По Черноморието амплитудата пада – 11 градуса в Бургас (18 и 29 градуса) и 12 градуса във Варна (17 и 29 градуса).

Над страната ще е предимно слънчево, над Западна България – с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, който вечерта в Северозападна България ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 30° и 35°, в София – около 30°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 28°-29°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над Западна България с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 22°, на 2000 метра – около 14°.

Aтмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за септември.

Източник: Канал 3


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!