Съпрузи от павликенско село отпразнуваха 70-годишнината от сватбата си (видео)

Предизвикателствата и горчилките в живота сплотяват семейството. Това е рецептата за дълъг и щастлив семеен живот на Йорданка и Петко Дончеви от павликенското село Димча. 

В началото на септември съпрузите отбелязаха официално 70-годишнината от своята сватба, а в Деня на християнското семейство – 21 ноември – бяха поздравени и получиха подаръци и от читалищното настоятелство при НЧ „Надежда – 1886“ в село Димча. 

Да отпразнуваш благодатна сватба се среща изключително рядко, затова днес възрастните съпрузи са щастливи, че са устояли на бурите на живота. Йорданка и Петко разказаха за предизвикателствата и горчилките в съвместния им път, които още повече ги сплотявали.

Снимка: Facebook / НЧ „Надежда-1886“ с.Димча

Възрастните съпрузи получиха и символични подаръци. За жената в семейството – баба Данче, както я наричат всички, бе предвидено бурканче с мед, за да е все така сладка и блага за мъжа си. Подаръкът за дядо Петко бе бутилка червено вино – за да е все тъй буен и да поддържа градуса на обич и разбирателство, обясняват читалищните дейци от Димча. 

„Пожелахме им дълъг живот и здраве и си дадохме заявката от сега, на 80-годишнината да бъдем отново техни гости“, допълниха съселяните на семейство Дончеви.

Снимка: Facebook / НЧ „Надежда-1886“ с.Димча

Други 51 семейни двойки в Община Павликени се врекоха във вярност повторно 50 години след първите си бракосъчетания през 1972 г. 

„Петдесет години Ви задържаха свързани в единство Вашите любов, преданост, дълг, отговорност и взаимно уважение. Така устояхте на всички превратности на живота и днес можем да се поздравим с успеха на Вашия брачен съюз. Днешните млади двойки могат много да научат от вас и се надявам да последват вашия житейски пример“, поздрави ги кметът на Павликени инж. Емануил Манолов.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!