Сърбия с мащабна акция срещу „антиваксърите“, има арестувани

Сърбия провежда мащабна полицейска операция за задържане на „антиваксъри“, при която са арестувани няколко души, съобщава „ТВ 21“. Сред задържаните е и лидерът на движение „Живея за Сърбия“ д-р Йована Стойкович, която е била отведена за разпит в полицията.

Тя е била задържана тази сутрин по подозрение, че „е предизвикала паника и хаос“.

Според информация на Blic арестуваните са петима души. 

Страната организира широка ваксинационна кампания и е на челните места в Европа по брой имунизирани от населението.

Сърбия е осигурила достатъчно количества от препарати на няколко производители дори за чужденците на нейна територия, които желаят да бъдат ваксинирани. 

Пред центровете за имунизиране в Белград се извиха опашки, на които своя ред да получат ваксина чакаха граждани на Босна и Херцеговина, Черна гора и Северна Македония. На границата с Босна и Херцеговина дори се стигна до задръствания.

А Сърбия стана и първата европейска държава, започнала да ваксинира мигранти. Телевизия RTS съобщи, че в лагер за бежанци близо до Белград над 500 души са се регистрирали за ваксинация с препарата на „АстраЗенека“. Агенцията на ООН за бежанците приветства решението. Сръбските власти също така предлагат часове за ваксинация на хора от съседните страни като Босна и Херцеговина и Северна Македония.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!