БългарскиEnglishFrançaisDeutschΕλληνικάРусский

„Тракия Агрикола“: Приблизително 60% от продукцията ни на айсберг се реализира в Kaufland България

Създадена през 2004 г. от Ивайло Малджански, днес тя разполага с две землища в с. Златитрап и с Калековец, област Пловдив, както и два пакетажни цеха.

Един от първите продукти, който стопанството на Ивайло предлага в магазините на Kaufland България е броколи. „Kaufland е първата верига, с която започнахме да работим. В годините на съвместна работа, асортимента ни се разшири, увеличиха се площите на отглежданите зеленчуци, инвестирахме в закупуването на техника за механизация на операциите по отглеждането на зеленчуците, вече разполагаме и с ново производствено предприятие за пакетаж и логистичен център в с. Калековец.

снимка: Тракия Агрикола

Kaufland България си партнира с различни производители от цялата страна, за да предлага качествени свежи плодове и зеленчуци. Компанията започва сътрудничеството си с „Тракия Агрикола“ през 2008 г. През настоящата година към асортимента на веригата ще бъде добавена салата айсберг, отгледана в землищата на Ивайло Малджански. От „Тракия Агрикола“ са заложили производство на общо 1 500 000 бр. айсберг, като приблизително 60% от нея ще се реализира в хипермаркетите на Kaufland България.

Като цяло изискванията при отглеждане на салата Айсберг не се отличават твърде много от тези, отнасящите се за марулята и главестата салата. Тя следва да се засажда в глинено песъчлива почва с висока влажност и ниска ветровитост. За предпочитане са добре огряваните от слънце места, а самото засаждане на айсберг салатата става с помощта на предварително произведен разсад. Според Ивайло тайната при отглеждането й се крие в правилното избиране на сортове, които са подходящи за климатичните условия в България. Освен това, в стопанството си той използва само препарати, които са одобрени от GlobalG.A.P. „Останалото е неуморна работа по засаждане, поливане, плевене“, казва той. Интересното при отглеждането на айсбергът е, че се прибира от полето само в сухо и хладно време. В горещите летни дни „добиването“ й започва на разсъмване и приключва към 9 часа.

Иван Иванов и Ивайло Малджанскиъ

снимка: Тракия Агрикола

В зеленчуковата градина на Ивайло освен айсберг се отглеждат спанак, маруля, броколи, карфиол, магданоз, копър и други. Приоритет за целия екип в зеленчукопроизводството и опаковането е осигуряването на безопасни и висококачествени продукти. А именно, в подкрепа на тази цел са всички сертификати по системите GlobalG.A.P, Good Manufacturing Practice и HACCP.

Успешното над 10-годишно партньорството на Kaufland България и „Тракия Агрикола“, според Ивайло Маджански се основава на сътрудничество, коректност и ангажираност. „Ние, като екип, имаме воля, готовност и желание да развиваме и разширяваме производствения си капацитет, но благодарение на коректни партньори, какъвто вече 11 години е Kaufland, успяваме се да реализираме.“

За Kaufland България предлагането на качествени и свежи български плодове и зеленчуци е приоритет. Затова всяка година компанията се стреми към разширяване на асортимента и с цел отговаряне на все по-голямото търсене на родна продукция. Освен това, търговската верига залага и на качеството, който е един от основните й принципи. С цел предлагането на качествени продукти, Kaufland България осъществява контрол по цялата верига на производство на плодовете и зеленчуците – от избора и засаждането на най-добрите сортове семена съвместно с производителите, до отглеждането и съхранението на продукцията.

* продуктово позициониранеТази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!