„Тренд“: Чака ни една от най-интересните битки за София от началото на демократичните промени

„Чака ни една от най-интересните кампании и битки за София от демократичните промени в страната насам“. Това каза пред БНР политологът Анастас Стефанов от изследователски център „Тренд“. Той уточни, че Йорданка Фандъкова и Мая Манолова са две ярки кандидатури и изрази очакване, че и другите обявени кандидатури за кметската надпревара в столицата ще мобилизират определен вот към тях.

„Кандидатите Борислав Игнатов от „Демократична България“ и Борис Бонев от „Спаси София“ ще се състезават в контекста на една двуполюсна битка в София“, коментира той в предаването „12+4“ по програма „Хоризонт“ и добави, че техните послания имат чуваемост, но „въпросът е дали ще разширят своя таргет“.

Политологът Анастас Стефанов се съгласи с коментираната често теза, че от избора на градската десница ще зависи изходът от балотажа в София, но уточни, че демократичната общност няма да бъде единна в избора си:

„Зависи коя от двете кандидатки ще се позиционира по-приемливо за десните“.

Според него Манолова ще бъде подкрепена от БСП, което ще ѝ постави категоричен етикет „БСП“.

По думите му Пловдив ще е другият град с интересни местни избори и заради това, че вотът е в годината, когато той е Европейска столица на културата. 


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!