Три дни „зелени коридори“ в Русе, нов пик по поставяне на ваксини

От днес до петък включително са осигурени „зелени коридори“ в Русе за имунизация срещу COVID-19. Без предварително записване на час ще бъдат поставени ваксини в два специализирани кабинета, предаде БНТ.

В Университетска болница „Медика“ имунизации ще се правят в изнесен пункт пред ДКЦ – 2 от 08.30 часа до 16.30 часа. Другият кабинет ще функционира само днес и утре от 07.30 до 16.00 часа.

Той се намира в белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Навсякъде са осигурени достатъчни количества ваксини, като от РЗИ и лечебните заведения уверяват, че няма да се стигне до върнати хора.

Всеки ще може избира между РНК и векторна ваксина. В Белодробната болница ще прилагат препаратите на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, докато в „Медика“, освен тях, ще има възможност за имунизация и с „Модерна“.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизация, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци.

Само за последното денонощие са поставени 1205 ваксини, което е нов своеобразен рекорд. 847 от тях са втори прием. Други 358 души през последните 24 часа са получили първа игла от някоя от ваксините срещу коронавирусна инфекция. Предишният рекорд беше отчетен в петък срещу събота, когато бяха направени 1088 ваксини.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!