Тръмп призова за бойкот на компаниите, обявили се против закон

Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп призова за бойкот на компаниите и организациите, обявили се против новия избирателен закон на щата Джорджия, предаде ТАСС. Информацията беше съобщена вчера от „Фокс нюз“.

Редица компании и организации, включително бейзболната лига, Кока-кола и авиокомпанията Делта еърлайнс осъдиха промените в избирателния закон на щата Джорджия.

„Настъпи време републиканците и консерваторите да се противопоставят – ние имаме много повече хора от тях (демократите)“, заяви Тръмп, като призова за бойкот на компаниите.

„Не купувайте продукцията им, докато не отстъпят“, подчерта Тръмп. Някои депутати от Джорджия отстраниха продуктите на Кока-кола от офисите си в знак на протест, отбелязва „Фокс нюз“.

Приетият в Джорджия закон въвежда по-строги изисквания за регистрацията на избирателите, включително искане да се предявява документ за самоличност, въвежда ограничения на гласуването от дистанция и ограничава гласуването до деня на изборите. Освен това се забранява да се раздават вода и храна на хора, оказали се на опашка в избирателните секции.

Предишната седмица президентът на САЩ Джо Байдън осъди закона, като го сравни с дискриминационните закони „Джим Кроу“, които до 60-те години на миналия век продължаваха де факто да ограничават правата на чернокожите в Америка, припомня ТАСС.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!