Трябва ли мерките на локдауна да бъдат и по-строги?

Защо денят започва така?

Защото имунизацията срещу COVID у нас се ускорява. В условията на почти пълен локдаун расте и броят на новите случаи.

В Израел Нетаняху обяви поредната „голяма“ победа, преди окончателните резултати от четвъртия за две години парламентарен вот.

А може би, защото баскетболният ни шампион „Балкан“ е с историческа победа на европейски турнир.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic

А какво ще кажете за това?

„Места в COVID отделенията няма, особено трудно е с интензивните легла“ – това обяви преди няколко дни в интервю за bTV директорът на столичната болница „Света Екатерина“ проф. Генчо Начев. Според него при по-строги мерки и контрол за спазването им нямало да се стигне до тази тежка ситуация.

„Не може да се разчита на самосъзнание, никъде по света не разчитат на това. Затова са законите и правилата“, коментира лекарят.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!